PLANT EEN BOOM

Wie tussen zaterdag 28 augustus en zondag 5 september mee komt fietsen of wandelen, zal niet alleen sportief zijn, maar ook z'n ecologische steentje bijdragen. In ruil voor de deelnames aan de wandel- en fietstochten planten de Bûûmplanters en Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid bomen in de Vlaamse Rand. Jij zorgt er met jouw deelname dus voor dat we ons binnenkort in een nog groenere Vlaamse Rand sportief kunnen uitleven! 

 

Wie zijn de Bûûmplanters? 

De Bûûmplanters zijn een groeiend burgercollectief dat sinds 2017 op een bescheiden maar duurzame manier een bijdrage levert aan de leefbaarheid, veerkracht en biodiversiteit. Zo maken ze samen de leefomgeving aangenamer en beter gewapend tegen de effecten van de klimaatverandering. Lees meer over de Bûûmplanters op www.buumplanters.be

 


Deelnemers aan De Gordel 2021 kunnen zelf ook Bûûmplanter worden.

  • Wie in de Vlaamse Rand woont, kan met de Bûûmplanters afspreken om thuis een struik of boom te planten.
  • Woon je niet in de Vlaamse Rand? Dan kan je een boompje wegschenken aan een bûûmplantproject in de Rand. Heb je zin om samen met de Bûûmplanters je eigen boom te gaan planten? Dat kan! 
 
Hoe kan ik mijn deelname registreren?

Bij je deelname aan De Gordel 2021, dien je in te schrijven via het inschrijvingsformulier op onze website of de QR-codes die je langs de parcours terugvindt. Nu al inschrijven?

Gordelklassieker
Fietstochten
Wandeltochten

Ook wie deelneemt aan onze Strava Challenge schrijft zich in waardoor jouw gegevens geregistreerd zullen zijn in ons systeem. Daar volgt binnenkort meer infomatie over.

Dus, Gordel mee tussen 28 augustus en 5 september en help ons de Vlaamse Rand vergroenen!