PLANT EEN BOOM

Wie tussen maandag 31 augustus en zondag 6 september mee komt fietsen of wandelen, zal niet alleen sportief zijn, maar ook z'n ecologische steentje bijdragen. In ruil voor de deelnames aan de wandel- en fietstochten planten de Bûûmplanters en Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid bomen in de Vlaamse Rand. Jij zorgt er met jouw deelname dus voor dat we ons binnenkort in een nog groenere Vlaamse Rand sportief kunnen uitleven! 

 

Wie zijn de Bûûmplanters? 

De Bûûmplanters zijn een groeiend burgercollectief dat sinds 2017 op een bescheiden maar duurzame manier een bijdrage levert aan de leefbaarheid, veerkracht en biodiversiteit. Zo maken ze samen de leefomgeving aangenamer en beter gewapend tegen de effecten van de klimaatverandering. Lees meer over de Bûûmplanters op www.buumplanters.be

 


Deelnemers aan De Gordel 2020 kunnen zelf ook Bûûmplanter worden.

  • Wie in de Vlaamse Rand woont, kan met de Bûûmplanters afspreken om thuis een struik of boom te planten.
  • Woon je niet in de Vlaamse Rand? Dan kan je een boompje wegschenken aan een bûûmplantproject in de Rand. Heb je zin om samen met de Bûûmplanters je eigen boom te gaan planten? Dat kan! 

 

 

Hoe kan ik mijn deelname registreren?

Heb je deelgenomen aan De Gordel 2020? Dan kan je ons best op de hoogte brengen van jouw deelname, zodat in ruil een mooie boom in de Vlaamse Rand geplant kan worden. Hoe kan je je registreren? 

  • Deelnemers 100 km Challenge: 
Wie onze Strava Challenge van 100 km tot een goed einde brengt, zal een link naar een invulformulier ontvangen, waar je je gegevens kan achterlaten. 
 
  • Deelnemers aan de fiets- en wandeltochten van resp. 30 km en 8 km: 
Scan onderweg 1x per persoon de QR-code die je op onze borden kan terugvinden. Ook dan ontvang je een link naar een invulformulier waar je je gegevens kan achterlaten. 
 
 
 

Wat vul ik in op het invulformulier bij registratie? 

  • Woon ik in de Vlaamse Rand? 
    • Ja: wil je je boom of struik thuis planten of schenk je de boom aan een plantproject in de Vlaamse Rand? 
    • Nee: kies op het invulformulier aan welk plantproject je jouw boom wil schenken en geef aan of je je boom graag eigenhandig een nieuwe thuis wil gaan geven door de Bûûmplanters te vergezellen op een plantdag*! 
  • Je contactgegevens zodat de Bûûmplanters je op de hoogte kunnen houden van de groei van jouw eigen boom in de Vlaamse Rand! 
 
 * De plantdagen van de Bûûmplanters zullen ten vroegste georganiseerd worden in januari 2021.


Dus, Gordel mee tussen 31 augustus en 6 september en help ons de Vlaamse Rand vergroenen!