nieuws

Fiets vanuit Provinciedomein Huizingen en geniet onderweg van lekkere proevertjes

Wie op zondag 3 september deelneemt aan één van de fietstochten vanuit Provinciedomein Huizingen geniet onderweg naar goede gewoonte van heerlijke proevertjes. Bovendien kan je aan het begin van jouw fietstocht kiezen om de Gordelcol te bedwingen in ruil voor een leuke prijs.

Vanuit Provinciedomein Huizingen heb je de keuze uit fietstochten van 20, 42 en 62 kilometer. De rit van 20 kilometer laat je de rustige wegen in de omgeving van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Huizingen ontdekken. Op je pad kruis je onder andere brouwerij Oud-Beersel, waar sinds 1882 lambiekbieren worden gebrouwen volgens aloude traditie. Deelnemers aan alle tochten kunnen er een gratis rondleiding krijgen en Lambiek proeven. Voor wie liever geen alcoholische dranken consumeert, voorzien we fruitsap.

Ambachtelijke roomijs

Op de tocht van 42 kilometer fiets je het Pajottenland in richting Gooik en Lennik. Op de terugweg passeer je het 13de-eeuwse Kasteel van Gaasbeek. Wie één van de twee langste tochten kiest, mag zich onderweg verheugen op een gratis ijsje met twee bollen verse ambachtelijke roomijs bij Krijmerie van Gaasbeek.

Brouwerij Timmermans

Wie voor de langste afstand kiest, ontdekt dezelfde bezienswaardigheden als op de kortere tochten. We schotelen je in het Pajottenland echter nog enkele glooiende hellingen voor de wielen, zodat je afklokt op 364 hoogtemeters. Daarnaast krijgen deelnemers aan de 62 km een bonnetje ter waarde van 1,50 euro voor een consumptie bij Brouwerij Timmermans.

Gordelcol

Fiets je mee vanuit Provinciedomein Huizingen? Dan kan je ervoor kiezen om de Gordelcol te bedwingen. De klim is 1,9 km lang, overbrugt een hoogteverschil van 80 meter en brengt je naar het hoogste punt van het Provinciedomein. Wie voor de Gordelcol kiest, zal in totaal een korte, extra lus van ongeveer 5 km fietsen alvorens in te pikken op de route die je meeneemt voor jouw fietstocht naar keuze. De extra inspanning blijft bovendien niet onbeloond. Op de top krijg je namelijk een gratis drinkbus van de provincie Vlaams-Brabant en Lidl zorgt voor vers fruit. 

Geen zin in de Gordelcol? Geen probleem. Volg de bewegwijzering vlak na de start en sla die eerste klimmende meters zonder verpinken over. Je pikt meteen in op de oorspronkelijke route en begint aan jouw rit door de Vlaamse Rand.