nieuws

De Gordel Cross laat jouw kind kennismaken met veldrijden

Heeft jouw zoon of dochter altijd al eens van het veldrijden willen proeven? Dan is de Gordel Cross in Provinciedomein Huizingen een niet te missen afspraak. We organiseren veldritinitiaties voor kinderen van 6 tot 12 jaar, opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën.

Tijdens de Gordel Cross duikt jouw zoon of dochter zelf het veld in. Op een offroad parcours vol hindernissen (balkjes, brugje, ... ) zorgen begeleiders van Wielerschool Pajottenland voor een veilige kennismaking met het veldrijden.

Tussen 10.30 u. en 13.15 u. gaan er verschillende initiaties door, waarbij de kinderen opgedeeld worden in leeftijdsgroepen: 6-7 jaar (geboortejaar 2016-2017), 8-9 jaar (geboortejaar 2014-2015) en 10-12 jaar (geboortejaar 2011-2013). Na enkele rondjes sluiten we de initiatie af met een rondje in wedstrijdvorm. Tussen 14.30 u. en 17.00 u. kunnen alle kinderen zelf nog enkele rondjes rijden op het parcours. De begeleiders zorgen ook dan vanaf de zijlijn voor de nodige veiligheid.

Zin om mee te crossen? Deelname is gratis! Meer info vind je hier en inschrijven kan via deze link. Let wel, deelnemers brengen hun eigen MTB of crossfiets en helm mee. Ben je ingeschreven? Dan ontvang je in aanloop naar het evenement een infomail met het juiste uur van jouw initiatie en alle nodige informatie om zonder zorgen aan de start te staan.