nieuws

Op eigen tempo door de Vlaamse Rand met de Gordel Klassieker

Wie de mooiste plekjes in de Vlaamse Rand vanop de fiets wil ontdekken, kan deelnemen aan de Gordel Klassieker. Vanuit Kamp Kwadraat in Overijse of Provinciedomein Huizingen leg je de gratis tocht van 100 kilometer op je eigen tempo af. Met 559 hoogtemeters is dit een pittige, maar mooie uitdaging voor geoefende fietsers.

Wil je de groene Vlaamse Rand op je eigen tempo verkennen en schrikt een stevig aantal kilometers jou niet af? Dan is de Gordel Klassieker, een gratis tocht van 100 kilometer, jou op het lijf geschreven. Starten kan zowel vanuit Provinciedomein Huizingen als Kamp Kwadraat in Overijse. De Klassieker schotelt je maar liefst 559 hoogtemeters voor de wielen.

Mix van natuur en cultuur

Deelnemers mogen zich opmaken voor een tocht waarop natuur en cultuur elkaar voortdurend afwisselen. Onderweg passeer je in de Druivenstreek onder andere het sfeerpunt op het Gemeenteplein van Huldenberg, waar je kan genieten van een hapje en een verfrissend drankje. Ook de Plantentuin van Meise en het Kasteel van Groot-Bijgaarden ontbreken niet op jouw rit door de groene Vlaamse Rand. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen dankzij passages door het Zoniënwoud en het Park van Tervuren.

Uitgebreide prijzenpot

Wist je dat de Bûûmplanters in ruil voor jouw deelname aan de Gordel Klassieker een boom planten in de Vlaamse Rand? Wie meer info wenst of zich wil inschrijven, kan hier terecht. Ben je geregistreerd? Dan maak je kans op één van deze leuke prijzen:

  • Duoticket voor een tocht van de Proximus Cycling Challenge naar keuze
  • Weekend in een B&B in Vlaams-Brabant
  • Wieleroutfit van de provincie Vlaams-Brabant
  • Exclusief looptruitje van de provincie Vlaams-Brabant
  • Duoticket voor een voorstelling in de gemeenschapscentra van vzw 'de Rand'
  • Duoticket VIP De Brabantse Pijl
  • Ritje in de wedstrijdwagen van De Brabantse Pijl
  • Duoticket voor een voorstelling in één van de cultuurhuizen in de Druivenstreek: GC Felix Sohie, cc Den Blank en cc De Warandepoort