nieuws

De Gordel strijkt neer in de Druivenstreek

De Gordel slaat dit jaar niet enkel zijn tenten op in Provinciedomein Huizingen, op zondag 3 september kan je ook vanuit vrijetijdsregio Druivenstreek jouw sportiefste beentje voorzetten. 

Kamp Kwadraat in Overijse zal dit jaar dienst doen als focuspunt. Je zult er begin september kunnen vertrekken voor een gratis wandel- of fietstocht naar keuze. Meer nog, De Gordel trekt er voor het eerst de kaart van het trailrunnen en ook het gravelfietsen is opnieuw van de partij. 

De recreatieve fietser zal zijn hart kunnen ophalen op een fietstocht van 20, 40 of 60 kilometer. Wie liever wat meer kilometers maalt, kan kiezen voor de Gordel Klassieker. De individuele tocht over 100 kilometer en 559 hoogtemeters doorheen de groene Vlaamse Rand is een pittige, maar mooie uitdaging.

Avontuur op onverharde wegen

De avontuurlijke types onder ons kunnen zich uitleven op de Gordel Gravel, een rit van 50 of 76 kilometer over grotendeels onverharde wegen. Het Park van Tervuren en het Arboretum van Tervuren vormen het schitterende decor voor jouw gravelavontuur. Laat je de fiets liever thuis, maar hou je wel van een uitdaging? Dan is de Gordel Trail misschien iets voor jou. De looptocht van 23 km over overwegend onverharde wegen laat je de natuur in de Druivenstreek op een recreatieve manier ontdekken.

Wandelen, met of zonder gids

Voor de Gordelaars die het rustig aan willen doen, voorzien we vanuit Kamp Kwadraat drie wandelingen (5, 10 of 15 km). Je wandelt over de kenmerkende holle wegen in de Druivenstreek en geniet onderweg van de schitterende vergezichten.

Wie graag iets bijleert tijdens het wandelen, kan zich inschrijven voor één van de gegidste tochten. Onder begeleiding van een gids vertrek je aan Terlanenveld, een weids plateau en akkerland waar tijdens de Tweede Wereldoorlog een kamp voor Duitse krijgsgevangen werd opgericht. Vervolgens ontdek je glooiende en waterrijke valleien, trage wegen met unieke natuurelementen en historische pareltjes.

Sfeerpunten onderweg

Verspreid over de Druivenstreek voorzien we verschillende sfeerpunten (Hoeilaart, Bertem, Tervuren en Huldenberg) waar je op jouw fiets- of looptocht kan genieten van een sfeervol randprogramma. Ontdek hier welke activiteiten langs één of meerdere sfeerpunten passeren.

Wil je meer info over één van de activiteiten in de Druivenstreek? Neem hier een kijkje. Wie zijn sportieve activiteit gekozen heeft, kan zich hier gratis registreren. Gordel je mee met het hele gezin of zet je samen met enkele vrienden jouw sportiefste beentje voor? Dan is het belangrijk dat je elke deelnemer registreert, ook kinderen.