nieuws

Gordelklassieker ook dit jaar op het programma

Geen Gordel zonder de Gordelklassieker. Ook dit jaar staat de prachtige fietstocht doorheen de groene Vlaamse Rand op het programma. Op zondag 4 september vertrekken vanuit Plantentuin Meise verschillende pelotons in gestrekte draf voor een tocht van 125 kilometer.

Naar goede gewoonte zal ook dit jaar de Gordelklassieker plaatsvinden tijdens de Gordeldag op zondag 4 september. Deelnemers kunnen dan niet alleen de groene Vlaamse Rand op een ontsnappende manier leren kennen, ze kunnen ook kiezen voor een unieke beleving: fietsen onder professionele begeleiding in peloton!

Tijdens de tocht van 125 km, die vertrekt vanuit Plantentuin Meise, kunnen de deelnemers het beste van zichzelf geven op een op voorhand gekozen tempo. De keuze bestaat uit drie pelotons en dus ook uit drie snelheden: 24 km/u, 27 km/u en 30 km/u. Het woord peloton mag je daarnaast gerust ook letterlijk nemen, want per snelheid gaan de deelnemers met zo’n 100 andere fietsliefhebbers samen op pad.

Om alles op een veilige manier te laten verlopen is er uiteraard professionele begeleiding voorzien. Zo zal er telkens een groene vlag voor en een rode vlag achter het peloton rijden. Ook seingevers, politie en wegkapiteins zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Daarnaast is er ook mechanische bijstand voor wie pech heeft en wordt er ook een ziekenwagen voorzien. Ook het energiepeil hoog houden is belangrijk en daarom wordt er onderweg gestopt bij een bevoorradingspost in GC De Bosuil (Overijse). Zin gekregen om deze unieke pelotonervaring op te doen? Meer info en tickets vind je hier.