nieuws

Rolstoelvriendelijke route in Plantentuin Meise

Op zondag 4 september kunnen Gordelaars vanuit Plantentuin Meise kiezen voor een gratis wandeltocht in de groene Vlaamse Rand. Ook deelnemers in een rolstoel of (groot)ouders met een kinderwagen kunnen Plantentuin Meise zorgeloos ontdekken tijdens een prachtige tocht van 5 kilometer.

Iedereen is welkom tijdens De Gordel en daarom zorgt de organisatie er uiteraard voor dat het event ook letterlijk toegankelijk is voor iedereen. Mindervaliden of gezinnen met een kinderwagen hoeven tijdens De Gordel niet te vrezen voor ongemakken. In Plantentuin Meise zullen er op het parcours van de wandeling van 5 km waar nodig rubberen platen voorzien worden om alle Gordelaars probleemloos van het domein te laten genieten. Bovendien worden er ook aangepaste toiletten geplaatst.

De tocht van 5 kilometer met Plantentuin Meise als decor biedt alle Gordelaars een mooie route doorheen het domein dat maar liefst 92 hectare groot is en boordevol plantensoorten van over de hele wereld staat. Onderweg kom je onder andere het Kasteel van Bouchout tegen en uiteraard ook de gekende serres. Plantentuin Meise blaast bovendien z’n 225ste kaarsje uit, een site boordevol geschiedenis dus! Die dag mogen Gordelaars het domein uitzonderlijk gratis binnen!

Aan de hoofdingang van Plantentuin Meise zullen er ook enkele parkeerplaatsen gereserveerd worden voor mindervaliden. Wie graag een parkeerplaats aanvraagt mag een mailtje sturen naar info@degordel.be.