nieuws

Plant dankzij jouw deelname een boom

Ook dit jaar draagt de Gordel z’n steentje bij en maken we met z’n allen de Vlaamse Rand weer dat tikkeltje groener. Na twee succesvolle edities staans ook dit jaar de Bûûmplanters klaar om duizendengordelbomen een mooie thuis in de Vlaamse Rand te geven.

Tijdens de Gordel 2022 op zondag 4 september kunnen weer heel wat wandelaars en fietsers zich gratis uitleven op uitgestippelde tochten doorheen de groene Vlaamse Rand. Net als de voorbij twee edities zal er ook dit jaar vol de kaart van ‘meer groen’ getrokken worden. Zo zullen de Bûûmplanters opnieuw per deelnemer die mee gordelt bomen planten in de Vlaamse Rand. Dankzij de Gordel werden er trouwens de afgelopen twee jaar al 23.619 bomen in de Vlaamse Rand geplant!

De Bûûmplanters is een burgerlijk collectief dat sinds 2017 z’n bijdrage levert aan de leefbaarheid, veerkracht en biodiversiteit. Ze proberen de leefomgeving aangenamer te maken en zich te wapenen tegen de effecten van de klimaatverandering. Deelnemers die in de Vlaamse Rand wonen kunnen ook zelf een Bûûmplanter worden en samen met dit burgerlijk collectief een struik of boom thuis planten. Voor deelnemers die niet in de Vlaamse Rand wonen is er ook een alternatief, zij kunnen hun boompje wegschenken aan een bûûmplantproject in de Rand.

Yoeri Bellemans (projectcoördinator Bûûmplanters): “Dankzij de realisatie van tientallen plantprojecten in samenwerking met honderden vrijwilligers, hebben we de afgelopen twee winters 23.619 bomen geplant in het kader van de Gordel. Met de steun van de Vlaamse overheid kunnen we ook in 2022 en 2023 blijven verder planten. Heb je plaats voor één, twee, tien of honderden bomen? Laat het ons dan zeker weten!”

Zelf een boom planten? Registreer je dan zeker via de website voor je aan je wandel- of fietstocht begint tijdens de Gordel. Je plant dan niet alleen een boom, je bent ook verzekerd onderweg en je maakt kans op leuke prijzen. Benieuwd of er in jouw gemeente of stad in de Vlaamse Rand al bomen werden geplant? Ontdek het via deze link.