nieuws

De Gordelklassieker: 100 km fietsen door de 19 randgemeenten

De apotheose van de hele gordelweek is zonder twijfel de Gordelklassieker: 100 km fietsen door de groene Vlaamse Rand. Dé perfecte manier om de pareltjes van de 19 randgemeenten te leren kennen. Van 28 augustus tot 4 september kies je je vertrekuur volledig zelf, op 5 september dien je tussen 7.00 en 13.00 uur de bewegwijzerde tocht van 100 km aan te vatten. Pomp je banden al maar op en fiets met ons mee! 

Voor de sportievelingen die van wat langere ondernemingen houden, is de Gordelklassieker op het lijf geschreven. Op zondag 5 september zal de tocht nog 6 kilometer langer en net een tikkeltje specialer zijn. De Gordelklassieker bevat op die dag een passage over de ringweg van de luchthaven. Een extra reden om je samen met al je fietsvrienden in te schrijven voor deze geweldige fietstocht.

Starten kan op één van de volgende locaties: het Colomapark in Sint-Pieters-Leeuw, het Provinciedomein in Huizingen, GC De Bosuil in Overijse, GC De Kam in Wezembeek-Oppem, GC De Zandloper in Wemmel of GC De Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode. Elke deelnemer dient zich vooraf op onze website in te schrijven. Je kan ook onderweg inpikken als je daarna jezelf wel via de QR-code registreert op één van de start- en rustplaatsen. Zo ben je onderweg verzekerd en maak je bovendien kans op leuke prijzen. In ruil voor jouw deelname planten we opnieuw bomen, waardoor de Vlaamse Rand er volgend jaar dankzij jou nog groener zal uitzien. Gordel mee en eindig de zomer in stijl!