nieuws

Ruben Van Gucht en z’n vrouw fietsen mee op de tandem

De klassieke lus van 100 km rond de hoofdstad doet dit jaar weer haar intrede. Deelnemers aan Omloop de Groene Gordel fietsen op eigen tempo 100 of 140 km rond de hoofdstad en ontdekken onderweg de mooiste plekjes van de Vlaamse Rand. Ook Ruben Van Gucht, ambassadeur voor het Gordelfestival bij Radio 2, en z’n vrouw zijn van de partij. Op de tandem!


Hoe goed ken je het Gordelfestival, Ruben?

“We wonen niet ver van de Groene Gordel, in Merchtem, en toch is deelnemen nog nooit gelukt. Een te drukke werkagenda in het weekend zit daar vermoedelijk wel voor iets tussen. Maar dit jaar fietsen we dus mee in Omloop de Groene Gordel. Mijn vrouw en ik zijn allebei heel sportief en fietsen het hele jaar door, het zou dus kunnen dat we wel wat weggetjes tegenkomen die we al kennen. Tenzij in het noorden van de Vlaamse Rand: Grimbergen, Vilvoorde,... daar komen we eigenlijk zelden. Ook wij gaan dus een beetje op ontdekking in eigen streek.”


En jullie doen dat op de tandem!

“Ik had vroeger al een tandem, een stadsfiets. Mijn vrouw en ik hebben dat eens geprobeerd en dat is ons heel goed bevallen. Enkele jaren geleden besloten we om een mountainbike te kopen waarmee we met z’n tweeën op pad kunnen. Het is de ideale manier om samen te fietsen en waarbij we allebei zo hard kunnen trappen als we willen, zonder dat we elkaar kwijtgeraken of zonder dat de een zich meer moet inspannen dan de ander.”

Sportmicrobe combineren met quality time?

“Ja, maar zonder dat het een verplicht nummertje is om samen tijd door te brengen. We vinden het gewoon leuk om in de buurt rond te fietsen. Je kan gezellig rondkijken, je babbelt met elkaar, je bent samen op pad en je raakt heel goed op elkaar afgestemd. Samen sporten is gewoon leuk en ontspannend.”


Een tandem, je zou het iedereen aanraden!

“Absoluut. De persoon die achteraan zit moet wel de controle wat uit handen geven. Dat zorgt in het begin voor verrassingen, maar maakt het vooral extra leuk!”


Tot slot, Ruben, je bent een natuurliefhebber en zet je in tegen zwerfvuil. Heb je nog een boodschap voor de deelnemers aan het Gordelfestival?

“Het lijkt me logisch dat iedereen z’n afval onderweg bijhoudt en het weggooit op plekken die daarvoor voorzien zijn. Maar, het Gordelfestival is misschien ook het ideale evenement om eens rond te kijken en met eigen ogen te zien hoeveel zwerfvuil er overal rondslingert. Misschien zijn we er uiteindelijk met z’n allen zo vies van, dat we mensen er in de toekomst op durven aanspreken en dat we ons automatisch inzetten voor een proper milieu.”

Heb je ook zin gekregen om deel te nemen aan Omloop de Groene Gordel?Neem dan snel een kijkje op onze website en schrijf je online in. 

Meer info