nieuws

"Nooit alleen onderweg tijdens Gordelfestival"

Radio 2 stuurt tijdens het Gordelfestival 4 ambassadeurs op pad. Christel Van Dyck is er daar eentje van. Ze presenteerde meermaals het radioprogramma tijdens het Gordelfestival en kent het evenement dus door en door. Op zondag 1 september zet ze haar meest sportieve beentje voor en fietst ze de proef-de-streekroute. Ze kijkt nu al enorm uit naar een sfeervolle dag!

“Het Gordelfestival staat gelijk aan een massa volk en heel veel ambiance”, begint Christel Van Dyck. “Wat ik er écht leuk aan vind, is die mix aan mogelijkheden voor echte sportievelingen, recreatieve fietsers of wandelaars én het familiegebeuren. Iedereen die aan het Gordelfestival meedoet, wil er een heel fijne dag van maken. De sfeer die er hangt, is uniek.”

Zelf zal ze op zondag 1 september met de fiets op pad gaan. “Ik fiets regelmatig, heb een koersfiets en doe mijn kilometers, maar ik ben absoluut niet bezig met uitdagingen of competitie. Noem mij gerust een ‘saloncoureur’. Als het te hard waait of het regent, zal ik eerder gezellig voor televisie naar de koers blijven kijken dan er zelf met de fiets op uit te trekken. Voor mij is fietsen ontspanning, een moment om m’n lichaam en vooral hoofd helemaal leeg te maken.”

Ze heeft haar zus uitgenodigd om samen te fietsen tijdens het Gordelfestival. “Maar ze moet nog bevestigen”, lacht ze. “En als ze niet meegaat, is dat ook geen probleem. Ik fiets vaak alleen en vind dat niet zo erg. Plus, tijdens het Gordelfestival fiets je nooit alleen. Je kan onderweg altijd een babbeltje slaan met een andere deelnemer. Heel leuk!” En die Groene Gordel, kan die na al die jaren nog verrassen? “Zeker! Ieder jaar denk ik: nu zullen we toch niks nieuws meer ontdekken, maar telkens weer bots je op hoekjes die je nog niet kent in dat mooie, glooiende landschap van de Vlaamse Rand.”