100 KM CHALLENGE

De Gordel 2020 ziet er door de omstandigheden net iets anders uit dan we gewoon zijn. Dit jaar is het jammer genoeg onmogelijk om de lus van 100 km door de Vlaamse Rand met z'n allen samen af te leggen.

Alleen fietsen of met je bubbel kan uiteraard wél nog. Wie klaar is voor een sportieve uitdaging kan vanaf maandag 31/08 tot en met zondag 6/09 deelnemen aan 'DeGordel100kmChallenge' op Strava

In ruil voor je deelname zal de Vlaamse Overheid bomen planten en de Vlaamse Rand zo nog groener maken! Lees hier meer over het bomenproject.

Bovendien maak je kans op leuke prijzen!

Hoe gaat het in z'n werk?

 1. Zorg dat je de Strava-app installeert op je smartphone
 2. Ga naar 'bekijken' --> 'challenges' --> 'fietsrit' en zoek 'DeGordel100kmChallenge'. 
 3. Selecteer de tab 'registreren' onderaan het scherm. Je kan nu deelnemen aan onze uitdaging.
 4. Druk bij de start van je tocht op de oranje startknop. 
 5. Fiets tussen 31/08 en 6/09 in één of meerdere ritten samen 100 km
 6. Druk aan het einde van je fietstocht op 'eindigen' en 'registratie'. Indien je meerdere, korte tochten fietst, zal de app je kilometers automatisch optellen. 
 7. Heb je 100 km voltooid en wil je kansmaken op onze prijzen? Na je registratie ontvang je een link naar een invulformulier. Hier kan je je e-mailadres achterlaten zodat wij jou kunnen contacteren als je één van onze winnaars bent!
 


Welk parcours fiets ik?

In je eigen omgeving fietsen of naar de Vlaamse Rand afzakken voor een leuke tocht? Jij kiest!

 • Fiets 100 km in één stuk

Speciaal voor deze challenge pijlen we gedurende een hele week een parcours van 100 km uit, dwars door de Vlaamse Rand. Je kan overal naar keuze inpikken. Ontdek hier het parcours.

 

 • Fiets 100 km verspreid over meerdere tochten

Hou je liever van kortere ritten? Combineer dan gedurende de week van 31/08 t.e.m. 06/09 meerdere tochten. Wij stippelden speciaal voor jou alvast 3 tochten van 30 km uit in de Vlaamse Rand: regio Overijse, regio Vilvoorde en regio Huizingen. Meer info over deze tochten kan je hier vinden.

 

Lukt het voor jou niet om naar de Vlaamse Rand af te zakken?
Geen nood! Je kan ook 100 km in je eigen omgeving fietsen, gedurende 1 of meerdere ritten.

 

De prijzenpot

Zodra je het totaal van 100 km bereikt hebt, help je de Vlaamse Rand vergroenen. Voor iedere deelnemer planten de Bûûmplanters en Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid een boom in de Vlaamse Rand!
Lees hier meer over ons bomenproject.

Bovendien maak je kans op onderstaande leuke prijzen:

 • Duoticket Ronde van Vlaanderen Fan Ride 2021
 • Duoticket VIP op De Brabantse Pijl 2021
 • Ritje in een wedstrijdwagen tijdens De Brabantse Pijl 2021
 • Een weekend in een B&B in Vlaams-Brabant
 • 10 duotickets voor een Proximus Cycling Challenge naar keuze
 • 10 wieleroutfits van Flanders Classics
 • 5 wieleroutfits van de provincie Vlaams-Brabant
 • 10 beleefbonnen twv 20 euro in Vlaams-Brabant

Praktische info

 • Corona

Zorg ervoor dat je tijdens je tocht steeds een mondmasker op zak hebt voor situaties waar het dragen van een mondmasker verplicht is. Kijk steeds de geldende coronamaatregelen na in de regio waar je gaat wandelen of fietsen. Hou er ook rekening mee dat het aanbod aan activiteiten of bezienswaardigheden langs je gekozen route hierdoor beperkt kan zijn.

 • Eigen verantwoordelijkheid

Je voltooit de challenge op eigen tempo én eigen verantwoordelijkheid. De uitepijlde tochten van De Gordel 2020 zijn géén afgesloten parcours. Er zijn bovendien geen seingevers, medische of mechanische bijstand aanwezig. Hou er rekening mee dat je op de openbare weg fietst en dus de wegcode moet naleven.

 • Afval

Je fietst door de vrije natuur. Wij voorzien geen vuilbakken langs het uitgepijlde parcours. Mogen we iedereen vragen aandacht te hebben voor de natuur en je afval mee naar huis te nemen?

 • Noodnummer

Met deze Gordelweek doen we er alles aan om iedereen de kans te bieden van de natuur in de Vlaamse Rand te genieten. Er is echter geen noodnummer van de organisatie actief, u legt deze tocht op eigen verantwoordelijkheid af. Hebt u onderweg medische problemen? Bel dan het algemeen noodnummer 112 of download de BE112 app voor je vertrek.